En Nyhet

Dalasport Academy
Sveriges modernaste och mest kompletta test- och forskningslaboratorium på Dalasport academy, Högskolan Dalarna, har haft invigning i dag fredag den 18 mars. På 800 kvm finns en fysiologiskdel, en biomekanisk del, en biokemisk del samt en molekylärbiologisk del. Studier inom idrott och hälsa får större möjlighet i flera olika aspekter.
Operasångare Raymond Björling lät oss njuta av sin fantastiska röst och ståuppare Lassa Karlsson underhöll oss med sin komik. Därefter fick alla besökare gå runt i labbet och prova på vid flera olika stationer.
Därefter delades det ut några utmärkelser.
Aetherius fick pris, en vacker vit Dalahäst, för gott samarbete med Dalasport Academy.
  
 
    
 
 
 
 
 
 
 
DSAs utvecklingsmiljö är resultatet av många människors arbete, engagemang och visioner. Det är resultatet av ett strategiskt arbete som har pågått i decennier. I ett sådant här tacktal är det självklart att lyfta fram kommunernas, Falun och Borlänges positiva stöd till idrott, motion och rekreation. Det självklart att lyfta fram Högskolan Dalarnas offensiva satsning på idrotts o hälsa, utbildnings och forskningsmiljön. Det självklart att lyfta fram EUs och region dalarnas satsningar som har gjort att utvecklingen de senast 2 åren har gått i rasande fart.. Men det är också självklart att tacka alla NI som har varit med och format verksamheten på olika sätt.
Dala Sports Academy kommer nu att dela ut priset IL Cavallo till en representant med ursprung Akademin, en representant med ursprung Idrotten, en representant med ursprung Näringslivet för deras arbetsinsatser som har varit av stor betydelse för miljöns utveckling.
Il cavallos pris till näringslivet…
Det här är en person som kommer från näringslivet och som de senaste två åren på många sätt har varit med och påverkat utvecklingen inom DSA. Hon har påverkat forskningsinriktningen, varit på hugget och kommersialiserat forskningsrön och använt sig av resurserna. Det har varit en stor förmån att få ha samverkan med en sådan engagerad, färgstark och tillmötesgående företagare. Tack för att du har varit med och satt färg på aktiviteterna. Mina damer och herrar. Jag talar om Ann-Louise Westbom och företaget Aetherius, kan du ta och komma fram?
Genom att överlämna il cavallo till dig vill vi visa att "Vi ser vad du har gjort och vi gillar det".